Ritverslag 14 september 2013 door B. van der Horst.
Ritverslag 14 september 2013 door B. van der Horst.
.Het was zaterdag 14 september, en voor deze dag hadden wij plannen gemaakt.
Echter toen het ’s ochtends regende en het geruime tijd bleef regenen gingen de plannen niet door. Dus gaan we wat anders doen en dan is de keuze snel gemaakt
als er ’s middags een puzzelrit is, want dat is een van onze hobby’s.
Op naar Rijssen. Bij binnenkomst zagen we dat we niet de enige waren die een wat langere reis hadden gemaakt. Ook de familie Vrielink uit Rhenen zaten te genieten van een kopje koffie, alvorens van start te gaan.
Na ingeschreven te hebben, gaan we op weg.
Bij punt 5. werd er naar een vierkante ring gevraagd. We zeiden tegen elkaar dat zou een boxring kunnen zijn. Die was aanwezig en we hadden nog een moer gezien in een vierkante vorm, dus afgeslagen en de letter A genoteerd.
Bij punt 10. op zoek naar een zwart kruis. Onderaan de lantaarnpaal een zwart kruis, nee toch niet, een van de ‘pootjes’ sloot niet aan. Niet afgeslagen en dat was fout
want op de stoeprand was een zwart kruis te vinden.
Bij punt 13. Hebben we mazzel gehad. Het bord “DLW” niet gezien, maar er heeft ook geen “DLW” gestaan maar “D” en “LW”.
Daarna meteen de volgende val, op zoek naar een (zwaalf) boerenzwaluw. Een boerenzwaluw heeft een witte borst en daar voldeed het eerste plaatje niet aan en die op het tweede plaatje wel, dus rechtsaf en wat later bleek de goede letter genoteerd.
Bij punt 17 hadden we door dat het niet oudhollands gerecht is, maar Oud-Hollands gerecht. Ja deze tijd gaan we weer tegemoet, dat de snert en/of stamppot op tafel komt.
Dat langs de route foutieve namen stonden van voetbalstadions was opgevallen, al was er nog wel enige twijfel was het nu Amsterdam Arena of Amsterdam ArenA.
Van het laatste uitgegaan, hetgeen goed was.
Bij punt 26. Werd er gevraagd naar een verkeersbord dat niet bestaat, kun je iets wat niet bestaat vinden? Nee dus.
Een listige val was die val met de zwarte driehoek. In een zwart driehoek de witte tekst ZWARTE DRIEHOEK, waarvan de zwarte driehoek in de letter A de driehoek is. Daarna kwamen we bij een bemande controle. Daar werd gevraagd of de claxon van de auto het deed, nou die is prima, maar het niet claxonneren leverde geen 25 strafpunten op. Claxonneren mag enkel bij gevaar.
Daarna na afkorting die niet toegestaan is. Het reglement geeft aan welke afkortingen gebruikt mogen worden, geen afkortingen gebruiken die niet in het reglement staan. Ook de twee wildroosters gevonden om de opdracht uit te voeren.
We zien dat ons verslag te lang gaat worden, maar gezien het bovenstaande hebben
wij u toch een indruk kunnen geven, hoe deze rit was.
Wij willen de uitzetters en controleurs bedanken voor deze zeer gevarieerde puzzelrit.
Bertus en Henny van der Horst, Harderwijk.