Ritverslag 5 september 2009 door J. Eertink
Ritverslag 5 september 2009 door J. Eertink
Als er iets in ons geheugen blijft hangen op die regenachtige  zaterdag van 5 september 2009 dan is dat wel het woord: “verrassing”. Als herenteam, bestaande uit 3 heren, zijn we voor de sterrit opnieuw uitgedaagd door onze vrouwelijke partners ( het rode team) Het is alleen om die reden dat we graag meedoen aan de sterrit..Het damesteam bestaat  uit een aantal dames die weinig of geen ervaring hebben met het deelnemen aan een dergelijke sterrit.. Het herenteam kent zegge en schrijven één persoon die je als ervaren mag betitelen, wat je van de overige crew-leden beslist niet kunt zeggen..De beide teams hebben elk hun eigen hulplijn en die personen zitten gedurende de wedstrijd constant achter de telefoon en de computer..en natuurlijk elk op hun eigen locatie..Als herenteam maken we niet altijd gebruik van dezelfde hulplijn omdat gebleken is dat het onze dames gelukt is om onze hulplijn min of meer om te kopen om ons aan foutieve informatie  te verstrekken..Je merkt ’t wel , we zijn bloed serieus met de sterritwedstrijd bezig…
Voordat we deze keer van start gaan nemen we als team thuis nog even een aantal ritverslagen door en zoeken op aanwijzing van een weekblad nog gauw even naar wat sterrenkundige informatie op Wikepedia..Die info komt ons die avond van pas. Ook nemen we nog even..als soort van geheugensteun  het RMC- reglement door….altijd goed om te doen..   
In ons eigen  gezamenlijk wedstrijdreglement staat dat; wanneer één van beide partijen een prijs wint deze dan wordt afgestaan aan mensen die wat minder bedeeld zijn .Daarmee vervullen we, als christenen, ook een diaconale opdracht. Enfin….vol goede moed rijden we richting de startplaats..Maar voordat we het circuit oprijden nemen we  toch nog eerst even de routebeschrijving door en controleren deze op een aantal voor ons belangrijke punten..We hebben inmiddels ook een taakverdeling binnen ons team aangebracht en elk van ons weet waarvoor hij verantwoordelijk is..De taalkundige kennis en schrijfwijze komt ons vanavond, zo blijkt achteraf..zeer goed van pas..Dat geldt ook voor ons teamlid die speciaal belast is met het zoeken naar scherprijders..en andere objecten waarin zich aanwijzingen kunnen bevinden.. een prachtig voorbeeld daarvan is de scherprijder op het knooppuntenbord aan de Oplegger die  wat al te opzichtig door onze speurder werd opgemerkt..
Enfin..terug naar de start. Zonder problemen werken we  de  eerste twee  punten van de routebeschrijving af..Bij de opdracht; na ritpijl R gaat het al direct mis omdat we het bordje doodlopende weg over het hoofd zien..terwijl we daar toch  duidelijk naar op zoek zijn.. Duidelijk is dat onze speurneus achterin nog even moet warmdraaien.. maar dat maakt hij ruimschoots goed als achteraf blijkt dat dit de enige misser is van de avond en tot onze verrassing het  goed voor de jackpot..Inclusief de eerste misser + de straftijd  ( voor ons doen 20 minuten te hoog)  scoren we totaal 58 strafpunten..en  net als eerder dit seizoen opnieuw een beter resultaat  dan de oude rotten van de A-klasse..
Nu willen we niet de indruk wekken dat we een fantastisch team zijn en bijna foutloos de rit hebben gereden.. niets is minder waar..De eerlijk gebiedt ons te vertellen dat we gewoon op een aantal onderdelen geluk hebben gehad..pure mazzel..tenzij je geluk kunt afdwingen maar daar geloven wij niet in.. Om een voorbeeld te noemen; bij  de routeopdracht..; Na de naam van het jaargetijde waarin U deze rit rijdt L.. ontspon zich  binnen ons team een discussie over de ware betekenis van deze opdracht..het lijkt allemaal zo simpel en daarom zoek je er wat anders achter.. de discussie maakt je nog scherper ( lees: ons team) Volgens ons eigen wedstrijd reglement geldt de meerderheid van stemmen bij een beslissing die als team genomen moet worden.. Soms blijkt dat goed te werken en soms niet..
In de routebeschrijving zaten deze keer veel bewuste spellingfouten die  aan ons echt niet besteed zijn omdat we daarvoor een taalneusspeurder in ons team hebben…..
Als team hebben we ons volgens afspraak exact gehouden aan de afgesproken taken..wat dat betreft een compliment aan ons team.. Bij de bekendmaking van de uitslag ging het ons maar om één ding en dat was niet of we een prijs hebben gewonnen maar of we opnieuw beter hadden gereden dan onze dames… Omdat we toch wel enigszins verrast waren te horen dat we eerste waren geworden en daarmee tevens antwoord kregen op onze vraag..vinden we het toch wel fantastisch dat onze dames de 3e prijs in de wacht sleepten..Beide prijzen goed voor €  35.- benzine bij garage Beltman..en zo hebben we op deze regenachtige zaterdag toch nog weer iemand kunnen verrassen . Als laatste verrassing kregen we nog te horen dat ons team de eerste volgende rit start in de A-klasse.. Voor ons geen probleem maar wel een nieuwe uitdaging. We zullen ons best doen en hopen natuurlijk dat ons damesteam ons volgt in onze promotie..wij weten dat ze het kunnen en dat ze het heel graag willen..al was het alleen maar om ons te verrassen..

Het Blauwe Team:  MicJohnJohn